Selfies met toeristen

Vaak zijn leeuwenwelpjes pas een paar dagen oud als ze al op de foto moeten met toeristen. Dat gaat zo de hele dag door, want het brengt veel geld op. Al snel raken de welpen oververmoeid en worden vaak ziek door slaapgebrek en een tekort aan specifieke voeding.

Ondertussen is het heel normaal geworden dat beroemdheden en bekende personen met wilde dieren op de foto gaan. Dat zien we elke dag op Facebook en Instagram. Dus, wij willen dat natuurlijk ook! De meeste toeristen hebben geen flauw benul van wat leeuwenfokkerij in Zuid-Afrika eigenlijk betekent en gaan ervoor. Bovendien zijn er ook knuffelfarms die doen of zij de grote uitzondering zijn en niets met „Canned Hunting“ te maken hebben. Daarom zou elke toerist zichzelf de volgende vraag moeten stellen: “Wat gebeurt er met de leeuwen zodra ze volwassen zijn?” Als men je vertelt dat ze later zullen worden vrijgelaten in de natuur, moeten alle alarmbellen afgaan! Het is verboden leeuwen zomaar vrij te laten in Zuid-Afrika en de meeste natuurreservaten hebben zelf al meer leeuwen dan ze kunnen managen. Daarnaast zijn de genen van deze gefokte leeuwen zeer dubieus. Deze dieren wil je niet in contact brengen met gezonde wilde leeuwen.

Selfies brengen een knuffelfarm veel winst, maar daar houdt het niet bij op: je kan welpjes vaak huren om je trouwfeest een beetje „exotischer“ te maken, of om je winkel of shopping mall te openen. Zelfs bij modeshows en modereportages is het leeuwenwelpje een graag gezien accessoire.

Toeristen betalen gemiddeld 25 € voor een selfie met een welpje. Als je knuffelfarm wekelijks door 400 toeristen bezocht wordt, levert dit je al snel extra inkomsten van 520.000 € op.

Verder lezen: Wandelen met leeuwen

Main image and image below courtesy of Stichting SPOTS