Odgovoren turizem in prostovoljstvo

Pri prostovoljnem delu v Južnoafriški republiki zastavljajte vprašanja

Če sodelujete kot prostovoljci pri projektih v Južnoafriški republiki, je raziskovanje izjemnega pomena. Izogibajte se farm ali “zavetišč”, ki omogočajo stike z živalmi.

Vsako zavetišče ali naravni park, v katerem lahko božate mladiče, je povezan z industrijo lova v ogradi ali s trgovanjem s kostmi. Izpust živali v divjino ni mogoč, v živalskih vrtovih in naravnih parkih po svetu pa je levov preveč. Množična vzreja ni smiselna  ̶  namenjena je le lovu v ogradi in trgovanju z levjimi kostmi.

V zavetišču ali parku vprašajte, zakaj so mladiče ločili od matere in kam jih bodo preselili, ko bodo odrasli. Če vam bodo ponudili običajne odgovore in če bo kazalo, da so vse mladiče matere zapustile, odklonite prostovoljno delo zanje! Prava zavetišča ne vzrejajo levov in samcem ne opravijo vazektomije!

Bodite odgovoren turist

Izogibajte se stika z levi, predvsem:

Božanja mladičev

Sprehajanja z levi

Fotografiranja

Pozor: vzreja velikih mačk ni omejena le na leve. Ob različnih priložnostih bi vam lahko ponudili tudi objemanje tigra ali sprehod z gepardom. Vsi poskrbimo za odgovoren turizem in odklanjajmo vse dejavnosti, povezane z divjimi živalmi!

Bodite odgovoren turist: ne božajte, raje varujte!

več: NOVICE

Main image and image below courtesy of Stichting SPOTS